close
Sisältö on kuningas – onko kuva siis ruma ankanpoikanen?
Deadline häämöttää. Olet juuri saanut valmiiksi uutiskirjeesi tekstin, jossa jokainen sana on tarkoin punnittu. Kokonaisuus on suorastaan täydellinen. Ja nyt sitten pitäisi vielä lisätä kuvat…

Visuaalinen sisältö jää helposti taka-alalle, vaikka kuvalla ei ole koskaan ollut niin suurta merkitystä kuin nyt. Juttelimme kahdelle Curious Mind -viestintätoimistossa työskentelevälle kuvan ja sisältömarkkinoinnin ammattilaiselle. Lue seuraavasta heidän parhaat vinkkinsä siihen, miten teet uutiskirjeestäsi vaikuttavamman oikeiden kuvien avulla.
Hei Caroline Carlander ja Mimmi Rydstrand! Minkälaista työtä te teette?
Olemme konsultteja Curious Mind -nimisessä digitaalisen viestinnän toimistossa. Caroline on jo vuosia koordinoinut suuren ruotsalaisen muotialan yrityksen globaalia uutiskirjettä. Mimmillä on juuri nyt työn alla ICA-ruokakauppaketjun digitoimitus. Teemme kumpikin päivittäin työtä sähköpostimarkkinoinnin parissa.
Minkälainen rooli kuvalla on uutiskirjeessä?
Kuvat ovat hyvin tärkeitä. Niiden avulla luodaan ensivaikutelma niin uutiskirjeen lähettäjästä kuin sisällöstäkin. Huono, epäammattimaiselta näyttävä kuva voi sabotoida koko uutiskirjeen. Hyvä kuva – kuten hyvä tekstikin – taas lisää uskottavuutta.
Millä perusteella valitsette kuvat uutiskirjeisiin?
Me satsaamme kuviin ja pidämme tekstin lyhyenä ja tiiviinä. Suurin osa lukijoista skrollaa nopeasti uutiskirjeen läpi eikä pysähdy lukemaan pitkiä tekstejä. Siksi kuvavalinnat ovat erityisen tärkeitä tämänkaltaisessa viestinnässä.

Kun valitset kuvaa, ajattele laaja-alaisesti. Esimerkiksi: jos tavoitteena on myydä tuotetta, itse tuotteen ei tarvitse välttämättä olla kuvan keskiössä. Kuvaa mieluummin tuote jossain merkityksellisessä viitekehyksessä. Ja muista inspiroida! Kuvien tehtävä on herättää lukijan huomio ja välittää uutiskirjeen viestiä.

On myös tärkeää, että uutiskirjeessä on punainen lanka - kuvien on pelattava yhteen ja sulauduttava uutiskirjeen sommitteluun. Mutta varo, etteivät kuvat ole keskenään liian samanlaisia. Silloin ne kumoavat toinen toisensa.
Mikä on tavallisin virhe, kun uutiskirjeisiin valitaan kuvia?
Tyypillinen sudenkuoppa on se, että kuvilla ei ole mitään tekemistä sisällön kanssa. Emme suosittele liian "mainosmaisia" kuvia, joihin on läiskäisty alennushinnat isoilla numeroilla. Toinen virhe on lisätä pelkkiä tuotekuvia, liian pieniä kuvia tai kuvia, joita ei ole optimoitu mobiilille.
Mitä vinkkejä antaisitte niille, jotka haluavat kehittää uutiskirjeidensä kuvavalintoja?
Ajattele uutiskirjeen kokonaisuutta. Älä laadi sekavaa listaa, jossa on monta eri viestiä. Anna tunteille ja kokemuksille päärooli kuvavalinnoissasi!
Kiitos yhteistyöstänne, Caroline Carlander ja Mimmi Rydstrand! Curious Mind on digiviestintätoimisto, jossa työstetään sisältöjä ja verkkostrategioita. Toimistossa työskentelee verkkoviestinnän asiantuntijoita, copywritereitä ja projektinjohtajia. Asiakkaita ovat mm. ICA, Scandic, PwC, Handelsbanken, ja NCC.

Näyttääpä hän mukavalta. Mistä löydän lisää hänen kaltaisiaan?
Se on helppoa! Useilla kuvillamme on mallikoodi. Klikkaa sitä, niin näet kaikki ne kuvat, joissa tietty malli esiintyy.

Löydät mallikoodin, kun klikkaat kuvaa ja sitten kohtaa "mene kuvasivulle". Ja sitten klikkaat vain mallikoodia.
Klikkaa, niin saat mallikoodin:
Oletko jo lukenut vuoden tykätyimmän
artikkelinartikkel ?

Kuva Caroline och Mimmi: © Pernilla Pettersson.